Tort Valentine's Day

marți, 11 februarie 2014

Se apropie ziua îndrăgostiţilor şi ne gândim ce surprize să le facem celor pe care îi iubim. Eu am găsit o reţetă pentru un tort fantastic.
       
       
Avem nevoie de două blaturi. Eu am avut o tavă în formă de inimioară, dar asta nu are importanţă, important e că tava trebuie să fie cu pereţii detaşabili.
     
Blat genoise (genovez):
făină 100gr x 2
amidon alimentar 100 x 2
ouă mari 6 x 2
zahăr 150gr x 2
praf de copt 2 
zahăr vanilat
unt 90gr x 2

          
Mod de preparare:
      
Dacă avem două tăvi facem aluatul pentru blat din toată cantitatea ingredientelor după care se împarte în două. Eu am făcut de două ori pentru ca am numai o tavă.

Secretul pentru reuşita acestui blat este că trebuie să se amestece încontinuu.
     
Se bat ouăle cu zahărul într-o crăticioara, se amestecă făina cu amidonul, praful de copt şi zahărul vanilat. Untul se topeşte pe baie de aburi după care se pune crăticioara cu ouăle şi zahărul şi se bat încontinuu până când se obţine o cremă spumoasă şi se topeşte tot zahărul.

Focul trebuie să fie mic şi apa din oala de dedesupt să nu fiarbă cu clocote mari. Crema obţinută se ia de pe foc şi se răceşte amestecând mereu.

Când s-a răcit se toarnă în ploaie câte puţin amestecul de făină şi amidon, cu grija să nu se formeze cocoloaşe după care se pune untul şi puţina sare.
     
Tava se tapetează cu hârtie pentru copt, e mai sigur aşa nu se lipeşte. Se pune compoziţia şi se coace la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
     
Acest blat este un blat pufos.


Când s-au răcit blaturile se taie în două pe orizontală. Ca să nu se cruzeasca se pun la răcit pe grătarul de la aragaz ca să treacă aerul şi pe dedesupt.

Glazura cu ness:
unt 100gr
zahăr brun 150gr
lapte 2 linguri
ness 1 lingură
zahăr pudră 300gr
frişcă de bătut 150gr (sau după gust)

          
Mod de preparare:

Se amestecă untul cu zahărul brun într-o crăticioară şi la foc mic se da în clocot pentru un minut. Se încorporează laptele, nessul şi zahărul pudră până se obţine o glazură omogenă.


Frişca se bate şi se împarte în trei.
Se ung 3 discuri cu frişcă şi se acoperă cu ultimul. Peste ultimul disc se toarnă glazura obţinută şi se modelează cu mâinile umede.
    

Pentru ornat avem nevoie de o foaie de plăcintă care se taie cu forme inimioare. Se presară cu zahăr brun şi se coc la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 10-15 minute până se rumenesc..

Să aveţi parte de multă dragoste.

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino