Cartofi şi fenicul la cuptor

miercuri, 15 ianuarie 2014

Feniculul este foarte versatil, comestibil în totalitate (bulbi, seminţe, flori, frunze). Este sărac în calorii, în schimb bogat în vitamina C şi potasiu.

Se asociează cu ingredientele grase. Se găseşte tot timpul anului, dar este recomandat să fie consumat de la sfârşitul toamnei până la începutul primăverii deoarece frigul îi pune în valoare proprietăţile.
             
Pentru reţeta de astăzi am folosit bulbi.                      
Ingrediente pentru 3 porţii:
3 bulbi de fenicul
3 cartofi
o ceapă
3 căţei de usturoi
smântână după gust (eu am avut 100gr)
sare
piper
ulei

                      
Mod de preparare:

Feniculul se curăţă de partea externă (se prezintă ca nişte foi de ceapă groase), deoarece e dură. Se spală, se taie cubuleţe, se amestecă cu ceapa tocată, o lingura de ulei şi un pic de apă şi se pune pe foc mic pentru 4-5 minute.
                
Cartofii cu coajă se fierb pentru 10 minute în apă sărată. Se răcesc, se curăţă de coajă şi se taie în patru. Se adaugă la feniculul călit, se sărează, piperează şi se amestecă.

Amestecul se pune într-o tavă pentru cuptor unsă bine cu ulei. Se presară usturoiul zdrobit şi se toarnă smântâna şi puţină apă. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 25-30 de minute.
                
Acest fel de mâncare se serveşte cald şi după gust cu smântână pusă în momentul servirii.

                     
Poftă bună!
              

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino