Cartofi înnăbuşiţi cu unt şi smântână

vineri, 10 ianuarie 2014

Uitasem de aceşti cartofi atât de buni. E mult tare de când nu i-am mai gătit, dar în seara asta m-a sunat o prietenă de la Suceava şi mi-a spus ce a gătit ea; aşa că m-am pus pe treabă.

E adevarat că e târziu, dar e o idee pentru o altă zi. Prietena mea Ilaria mi-a promis că o facem împreună colţunaşi moldoveneşti şi sărmăluţe cu crupe de porumb. Abia aştept...

                 

                            
Ingrediente pentru 2 porţii:
6 cartofi de mărime potrivită
unt 40gr
smântână după gust
o foaie de dafin
cimbru uscat
sare
piper

                 
Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi se spală sub jet de apă rece şi se usucă. Se topeşte untul la foc mic, se pun cartofii, se presară sare şi se ridică focul, cartofii se prăjesc până când se rumenesc bine.
             
După care se micşorează focul, se adaugă dafinul, cimbrul, piperul şi un pahar cu apă. Se acoperă vasul şi se lasă să se pătrundă bine cartofii 25-30 de minute (se încearcă înţepând cu furculiţa).

Când cartofii sunt copţi se adaugă smântâna, se amestecă şi se stinge focul. Se acoperă pentru 3-4 minute după care se servesc cu mămăliguţă.

                 
Poftă bună!

             

Fusilli cu somon proaspăt


                             
Ingrediente pentru 2 porţii:
o felie de somon de circa 120gr
fusilli 160gr
smântână 100gr
unt 50gr
sare 
piper

                    
Mod de preparare:

Somonul spălat şi uscat se curăţă de piele şi, cu grija, de oase. Carnea se taie cubuleţele, se sărează şi se prăjeşte pentru 5-6 minute în unt la foc mic. Se adaugă smântâna şi se fierbe pentru 5 minute.
              
Fusillii se pun la fiert în apă clocotită sărată şi se fierb atât cât scrie pe cutie (cei pe care îi folosesc eu se fierb 12 minute). Se scoate un polonic de apă si se pune peste somon. Fusillii scurşi de apă se adaugă la peşte şi se mai fierb încă 2 minute.

Dacă vă place pasta mai puţin fiartă, se fierb fusilli mai puţin cu 2 minute, se continuă fierberea cu peştele. Se serveşte imediat.


                      
Poftă bună!
  

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino