Lasagna alla bolognese

joi, 30 mai 2013

Sunt mai multe reţete pentru lasagna, dar azi vă propun reţeta originală cu ragu alla bolognese şi sos bechamel.
Ingrediente:
400 g foi de lasagna
300 g sos bechamel
100 g parmezan
unt pentru uns tava


Mod de preparare:

Foile de lasagna se fierb în apă multă cu sare şi neaparat câteva picături de ulei de măsline, ca să nu se lipească, timp de 5-6 minute (sau cât scrie pe ambalaj). Se pun câte 3-4 foi deodata şi se scot cu grijă să nu se rupă.
     
Se unge o tavă cu unt şi se pune 1 strat de foi de lasagna, 1 strat de sos bechamel, 1 strat de sos ragu până se termină ingredientele, având însă grijă să rămâna sos ragu pentru ultimul strat de deasupra.
     
Se presară parmezan şi se acoperă tava cu o folie de aluminiu. Se pune la cuptorul încălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute.


Poftă bună !


Sos bechamel

Este un sos clasic alb pe bază de lapte, originar din Franţa, care a fost adoptat de toate bucătăriile din lume. 
     
Se foloseşte ca atare, de exemplu pentru lasagna, sau ca bază pentru alte sosuri. Din ingredientele folosite ies aproximativ 600 ml de sos.
Ingrediente:
50 g unt
50 g făină
500 ml lapte
sare
piper


Mod de preparare:
     
Se topeşte untul la foc mic, apoi se adaugă făina amestecând bine cu telul, astfel încat să nu se formeze cocoloaşe şi să nu se ardă făina.
     
Se adaugă laptele cald şi se fierbe timp de 10 minute amestecând încontinuu. Se adaugă sare şi piper, după gust. Se poate folosi şi smântână, adaugată la sfârşit.Poftă bună !
   

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino