Bucăţele de pui la cuptor

vineri, 10 mai 2013

Ingrediente pentru 4 porţii:
600 g piept pui (sau pulpe fără os)
1 ceapă
1 căţel de usturoi
100 g măsline verzi fără sâmburi
1/2 lingură pătrunjel proaspăt tocat
1/2 lingură busuioc proaspăt tocat
50 ml vin alb sec
30 g unt
puţin ulei de măsline
sare


Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la temperatura maximă, se ia o tavă înaltă şi se pune goală în cuptor să se încălzească pentru 5 minute.
     
Se taie carnea de pui cubuleţe şi se pune în tava încălzită împreuna cu unt, ulei de măsline şi cu ceapa şi usturoiul mărunţite şi se bagă iar la cuptor pentru 10 minute.
     
Se scoate tava, se stropeşte compoziţia cu vin, se adaugă măslinele tăiate feliuţe şi se bagă iar la cuptor la 180 de grade pentru 5 minute. 
     
Se scoate din nou tava, se presară ăatrunjel, busuioc, sare şi se amestecă. Se opreşte cuptorul şi se bagă iar tava înăuntru pentru 5 minute.


Poftă bună !

Ratatouille

Ratatouille este o tocană de legume originară din Franţa, regiunea Provence. Ca pentru orice reţetă tradiţională e neinsiprat de precizat cantităţi exacte, dar vă voi spune cum am făcut-o eu.
     
Ratatouille se serveşte caldă, ca atare sau ca şi garnitură pentru carne la grătar sau peşte, cum preferaţi.

Ingrediente:
2 cartofi
2 dovlecei
1 vânătă mică
1 ardei gras roşu
1 roşie
3 felii pâine prăjită
2 linguri ulei de măsline
6 frunze busuioc proaspăt
sare
piper


Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se taie bucăţele şi se pun la fiert. Când sunt gata se scot şi se pun deoparte.
     
Se feliează şi celelalte legume şi se pun într-o tavă împreuna cu cartofii, apoi tava se acoperă cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 10 minute.
     
Între timp cele trei felii de pâine se taie bucăţele apoi se bagă în blender cu ulei de măsline şi frunzele de busuioc şi se mărunţesc.
     
După ce s-a scurs timpul se scoate tava, se ia folia de aluminiu, se mai amestecă în legume şi se bagă iar la cuptor pentru 10 minute.
     
Când trec şi aceste 10 minute se presară pâinea mărunţita peste legume, sare şi piper şi se mai lasă înca 5 minute cu grill-ul pornit (focul trebuie să vină de sus) astfel încat să se gratineze puţin.


Poftă bună !
     

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino