Pastilla (tartă dulce-sărată cu carne de pui)

luni, 30 decembrie 2013

Pastilla, bastela sau...cum îi mai spun în Maroc (deoarece au multe dialecte) este un fel de mâncare considerat rafinat. Se pregăteşte mai ales de sărbători sau când sunt musafiri pe care îi respecţi în mod deosebit.

E o combinaţie între dulce şi sărat, între crocant şi cremos. Este un aperitiv cu care o să vă uimiţi şi cei mai pretenţioşi musafiri. În Maroc se face cu foi de plăcintă foarte subţiri făcute în casă, dar eu am adaptat.
  Ingrediente:
pulpe de pui 1kg
migdale 250gr
o ceapă
3 ouă
ulei de măsline 50ml
unt cât o nucă
2 foi de plăcintă
ghimbir praf (dacă aveţi proaspăt e şi mai bine, se dă pe răzătoare) o linguriţă
scorţisoară măcinată 2 linguriţe
zahăr pudră 2 linguriţe
sare


Mod de preparare:

Pulpele se curăţă de piele, se dezosează, se spală şi se taie cubuleţe. Migdalele se prăjesc în unt şi ulei, se scot cu paletă şi se lasă la răcit pentru puţin după care se zdrobesc astfel încât să rămână bucăţi mai mari. Eu le-am pus într-o pungă pentru congelator şi am folosit ciocanul pentru bătut carnea. 
       
Ceapa tăiată mărunt se căleşte, unde am prăjit migdalele, amestecată cu ghimbirul, o linguriţă de zahăr, scorţişoară. Se pune carnea peste prăjeală şi 100 ml de apa. Se sărează şi se fierbe până când scade apa. După care se lasă la răcit, se amestecă cu ouăle bătute şi migdalele.
       
Într-o tavă înaltă se pune o foaie de plăcintă peste hârtia pentru copt (se alege tava în modul că rămâne un pic de foaie şi pe pereţii tăvii). Se pune compoziţia şi se închide cu a doua foaie. Se unesc bine foile între ele ca să nu iasă compoziţia şi se coace la cuptorul încălzit la 180 de grade până când se rumeneşte foaia.

Se ia o altă tavă (poate fi cea normală de cuptor, aşa am făcut eu) se răstoarnă tarta în ea, se ia hârtia pentru copt şi se continuă coacerea până când se rumeneşte şi foaia care era dedesupt.
      
Se serveşte după dorinţă caldă sau rece, important e ca atunci când se scoate din cuptor să se presare zahărul pudră ramas şi după gust scorţişoară.


Poftă bună!
    

        

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Reţete uşoare Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino